Mag ik me aan u voorstellen?

Mijn naam is: “De Acht van Heumen” en ik zal voor het eerst plaatsvinden op 18 april 2022, 2e paasdag. En ik hoop uit te groeien tot een jaarlijkse traditie met start en Finish in Café Kanaalzicht in Heumen.

Ontstaan

Tijdens de afgelopen coronaperiode lieten we als Stichting Malden Wandelt onze gedachten eens gaan over wandelmarsen die de afgelopen jaren in de regio van de wandelkalender waren verdwenen. We kwamen tot een aardige opsomming waaronder de Rosamars. Deze stond traditiegetrouw op 2e paasdag op de agenda  vanuit Nijmegen.

Wat met “hardop nadenken”, praten, wandelen en nog veel meer (voor)wandelen is begonnen presenteren we u nu op 2e paasdag. Als u net zoveel plezier aan het wandelen van “De Acht van Heumen” beleeft als wij aan de voorbereiding van deze tocht dan komt het helemaal goed!

Routes

De routes van “De Acht van Heumen” voeren u door de mooie omgeving van de gemeente Heumen en enkele buurgemeentes. De langere afstanden, 42,5 en 30 km, voeren u over een 1e lus die u in de richting van Overasselt brengt om daarna terug te keren naar Heumen. De 2e lus voert u door het bosrijke gebied dat ligt tussen Mook, Groesbeek en Malden.

De kortere afstanden voeren u door het bosrijke gebied tussen Mook, Groesbeek en Malden. Voor alle afstanden is Café Kanaalzicht in Heumen start en finishlocatie.

Wandelbeleving

Hoewel bij een wandelmars, de wandelbeleving natuurlijk bovenaan staat, willen we u tijdens deze mars ook kennis laten maken met een stukje historie waarbij tijdens de 2022 editie de 2e Wereldoorlog centraal staat.

Op een aantal punten aan de route hebben in de 2e Wereldoorlog gebeurtenissen plaats gevonden, bekende en minder bekende, die wij onder de aandacht willen brengen. Op het routeformulier verwijzen wij bijvoorbeeld naar monumenten en herdenkingstekens langs de route. Ook op onze facebookpagina en website zullen we hier aandacht aan besteden. Op deze manier willen we naast, natuurlijk de wandelbeleving, een extra element toevoegen en onder de aandacht brengen nl. een stukje historie van onze prachtige gemeente Heumen en omgeving.

Wij kunnen u nog veel meer vertellen maar dan is de verrassing er natuurlijk af, u kunt het beste zelf onze nieuwe wandelmars komen ontdekken, er zit vast een afstand voor u bij.

Afstanden:
10 – 15 – 20 – 25 – 30 – 42,5 km

Start locatie:
Café Kanaalzicht

Dorpsstraat 5
Heumen

Starttijd:
18 april vanaf 07.00 uur (startbureau sluit om 17.00 uur)
De 10 – 15 en 20 km start vanaf 08.00 uur.

Inschrijven:
Naast inschrijven op het startbureau ter plaatse is het dit jaar ook mogelijk om online in te schrijven.

 

Tot ziens op 18 april, 2e paasdag!!