Online inschrijven

De kop is eraf                                                                                                                                    

Vorig jaar op 2e paasdag vond de Acht van Heumen voor de 1e maal plaats. Dit jaar zal de 2e editie ook weer gehouden worden op 2e paasdag, 10 april 2023, we kunnen voorzichtig gaan spreken van een traditie.
Afgelopen jaar waren we aangenaam verrast door het aantal deelnemers aan de tocht, want dat blijft natuurlijk altijd afwachten bij de start van een nieuwe wandeltocht. Hoewel er altijd nog aandachtspunten blijven kunnen we wel stellen dat de tocht goed is bevallen gezien het aantal positieve reacties. Als organisatie waren we daar heel blij mee en willen we daarop voortborduren.
Wij hopen u dit jaar wederom aan de start te mogen begroeten.

Routes

De routes van “De Acht van Heumen” voeren u door de mooie omgeving van de gemeente Heumen en enkele buurgemeentes. De langere afstanden, 41,5 en 30 km, voeren u over een 1e lus die u in de richting van Overasselt brengt om daarna terug te keren naar Heumen. De 2e lus voert u door het bosrijke gebied dat ligt tussen Mook, Groesbeek en Malden.

De kortere afstanden voeren u door het bosrijke gebied tussen Mook, Groesbeek en Malden. Voor alle afstanden is Café Kanaalzicht in Heumen start en finish locatie. Dit jaar zijn de routes op de langere afstanden iets aangepast waardoor deze een klein stukje zijn ingekort.

Wandelbeleving

Hoewel bij een wandelmars, de wandelbeleving natuurlijk bovenaan staat, willen we u tijdens deze mars ook kennis laten maken met een stukje historie waarbij tijdens de 2023 editie de 2e Wereldoorlog centraal staat.

Op een aantal punten aan de route hebben in de 2e Wereldoorlog gebeurtenissen plaats gevonden, bekende en minder bekende, die wij onder de aandacht willen brengen. Op het routeformulier verwijzen wij bijvoorbeeld naar monumenten en herdenkingstekens langs de route. Ook op onze facebookpagina en website zullen we hier aandacht aan besteden. Op deze manier willen we naast, natuurlijk de wandelbeleving, een extra element toevoegen en onder de aandacht brengen nl. een stukje historie van onze prachtige gemeente Heumen en omgeving.

Wij kunnen u nog veel meer vertellen maar dan is de verrassing er natuurlijk af, u kunt het beste zelf onze nieuwe wandelmars komen ontdekken, er zit vast een afstand voor u bij.

Afstanden:
10 km 08.00 – 13.00 uur
15 km 08.00 – 12.00 uur
20 km 08.00 – 11.00 uur
25 km 07.00 – 10.00 uur
30 km 07.00 – 09.00 uur
41,5     07.00 – 09.00 uur

Start locatie:
Café Kanaalzicht

Dorpsstraat 5
Heumen

Starttijd:
10 april vanaf 07.00 uur (startbureau sluit om 17.00 uur)
De 10 – 15 en 20 km start vanaf 08.00 uur.

Inschrijven:
Naast inschrijven op het startbureau ter plaatse is het dit jaar ook mogelijk om online in te schrijven.

 

Tot ziens op 10 april, 2e paasdag!!