3 Provinciëntocht

Op  20 mei 2024 (2e pinksterdag) zal onze mooie tocht  weer  worden georganiseerd, hierbij zal de route van de 42 km vernieuwd worden.

Routes

De routes lopen, afhankelijk van welke afstand men kiest,  door de dorpen Malden, Molenhoek, Mook, Plasmolen, Middelaar, Cuijk, Katwijk, Linde en Heumen. Maar ook door de mooie natuur langs de Maas, Mookerplas, de Heeswijkse en Kraaijenbergse plassen. Ook komt u door gebieden waar grote grazers los rondlopen. Dit betekend voor hondenbezitters dat hun honden hier zeker aan de lijn moeten. Ook van u als wandelaar wordt verwacht dat u op de paden blijft en de natuur niet verstoord. De routes van de 20, 25, 30 en 42 km steken de Maas over via de veerpont. DE pont vaart op zon- en feestdagen vanaf 09.00 uur. De wandelaars op de 15 km steken de Maas over via de (nieuwe) fietsbrug. De 2 kortste afstanden, 5 en 10 km, steken de Maas  niet over.

Onderweg zijn er diverse mogelijkheden voor een rust bij de locale horeca. Ook worden er een tweetal wagenrusten ingericht.

De routes zijn beschreven en volledig bepijld.

EHBO

Er is EHBO aanwezig, er staat een noodnummer op de routebeschrijvingen.

Startbureau

Het startbureau bevindt zich als vanouds in de feesttent op het parkeerterrein van Austria Sport. Bij inschrijving ter plaatse kunt u “pinnen”.

Men kan het zichzelf nog gemakkelijker maken door “on-line” in te schrijven. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de online inschrijfmodule van de kWbn. Inschrijving is mogelijk vanaf 5 mei tot en met 5 juni 2022. De link hiervoor is op deze site geplaatst.

Parkeren

De organisatie probeert parkeergelegenheid in de directe nabijheid van Austria Sport in te richten. Voor het parkeren wordt een bijdrage van € 2,00 gevraagd.

Opgemerkt dient worden dat er op het terrein van de Praxis niet geparkeerd mag worden.