http://www.maldenwandelt.nl/wp-content/uploads/2018/02/Duo-Uniek.jpg
http://maldenwandelt.nl/wp-content/uploads/2017/03/slider-01.jpg
http://maldenwandelt.nl/wp-content/uploads/2016/11/Austria_Voorkant.jpg
Sint Nicolaas Wandeltocht 11-2018 - v0.2 - Stichting Malden Wandelt-01

Sint Nicolaas wandeltocht

Op 25 november 2018 organiseert Stichting Malden Wandelt een Sint Nicolaas wandeltocht vanuit het gezellige café Kanaalzicht in Heumen. Na jaren is er weer een Sint Nicolaas wandeltocht in de regio Nijmegen.  

De tocht kent de afstanden van 5, 10 , 15 en 20 kilometer en starten allemaal vanaf 8:00 uur. Ook wordt er tijdens deze tocht een tweetal routes voor Uniek Wandelen Nederland uitgezet. Deze routes zijn speciaal voor mensen met een beperking. Dit kan een geestelijke of lichamelijke beperking zijn en de routes zijn geschikt voor rolstoelers. De unieke wandelaars dienen zich voor de Sint Nicolaas wandeltocht via de website van Uniek Wandelen Nederland aan te melden. De overige wandelaars kunnen zich op de dag zelf inschrijven bij het startbureau.  

De organisatie heeft al contact gehad met Spanje. Aan de Sint is gevraagd of hij nog ruimte heeft in zijn overvolle agenda om even in Heumen langs te komen. De Sint heeft beloofd hier naar te kijken, maar heeft niets toegezegd. Wij wachten in spanning af.  

Routes

De wandelaars lopen door het dorp Heumen richting A73. Voordat men bij de snelweg komt slaan ze linksaf het fietspad op dat hen naar de Maasdijk voert. Al lopend over de dijk komt men langs het natuurgebied de Erpewaai. In dit natuurgebied liggen een aantal kolken. Deze kolken zijn ontstaan door vroegere doorbraken van de Maas. De eerste kolk heet de Steenkamp en de tweede heet de kolk van de Spanjaard, genoemd naar de bewoners van het huis dat daar vroeger stond. Voorbij de kolken gaan wij linksaf de Vogelsang op en steken de N 846 over naar de Worsumseweg. Route slingert door het mooie landschap naar de Kasteelsestraat. Langs de Kasteelsestraat wordt een wagenrust ingericht. Verderop in de route is ook een binnenrust opgenomen. Langzamerhand gaan de deelnemers via de Hatertse Vennen en het Heumense Bos richting finish in Heumen. De route van Uniek Wandelen gaat o.a. over het fietspad langs het Maas-Waalkanaal. Het kanaal dat tussen 1920 en 1927 is gegraven. Men loopt ook langs de plaats waar op 10 mei 1940 kapitein Postma is gesneuveld. De laan met eiken is naar hem vernoemd. Op de hoek van de Laan en de Monumentenweg staat het oorlogsmonument, gemaakt door Jac. Maris , dat in 1947 is onthult.

De organisatie denkt een leuke en gevarieerde route te hebben gemaakt, met voor elk wat wils.

Wij zien u graag als deelnemer op 25 november vanaf 8:00 uur bij cafe Kanaalzicht! a.s.!

Organisatie

Klaas ava

Klaas de Vries
Voorzitter

 

jan ava

Jan van Houtum
Peningmeester

 

Gerhard-avaGerhard Berer
Secretaris

Neem Contact op!